Alla länder har sin egen typ av stil och design när man talar om att inreda ett klassiskt hem. Självklart är det väldigt individuellt och det är inte alls säkert att man följer normen för vad som är det vanliga inom inredning i just det land man bor.

Trots att det kanske är mest vanligt att man förknippar Sverige med IKEA så är faktiskt landet allmänt känCozy corner and playroom for childrent för alla sina modehus. Det finns en mycket klar bild om hur den svenska inredningsstilen ser ut. Här blandas ljumma färger och gärna så mycket naturliga material som möjligt. Vanligtvis satsar man sällan på att göra stora och tunga möbler, utan här är det smått och minimalism som ligger i topp. Det svenska och skandinaviska sättet att inreda är väldigt stilrent och sällan ser man någon design som är väldigt färgstark eller alldeles för detaljerad. Det är nog just på grund av denna anledning som inredningsstilen har blivit så pass uppskattad, även i andra länder.

I Sverige är det inte svårt att ändra och göra om i sitt hem så fort man får lust. Här finns det mängder med olika affärer och butiker som erbjuder ett stort utbud av olika möbler och från olika designers. Om man föredrar ligger vanligtvis internet väldigt nära till hands och man kan sköta all shopping hemifrån soffan, för att sedan få det levererat direkt till dörren om man önskar.

Inredningsmode är, för det flesta, ett mycket roligt ämne och även om man inte är så intresserad att man har gjort en karriär av det, finns det väldigt många svenskar som har inredning som hobby.

700px-Jacobsen,_7anDet behöver absolut inte vara relaterat, men ofta kan man se ett sammanhang när det gäller personer som gillar inredning. Det sägs nämligen att det finns ett starkt band mellan nöjet att inreda och om man även har ett stort intresse för klädmode. Det behöver givetvis inte stämma, men behöver absolut inte vara helt osant heller.

För den som vill lära sig mer om Möbeldesign  finns det många bra hemsidor att vända sig till. Vill man ändra sin inredning på ett diskret sätt, men ändå komma bort från den svenska inredningsstilen, kan dansk design vara något att spana in.