Under pandemin har modeshowerna stått lite utanför fokus och har de existerat så har man ofta varit tvungen att ha dem utomhus eller utan publik. Men det här är något vi kan dra lärdom av för att visa upp vackra kläder utomhus istället för i tråkiga lokaler kan göra att folk blir mer inspirerade att köpa plaggen. Här ger vi dig tips på hur du kan göra snygga gångar utomhus eller skapa vackra platser i trädgårdar och visa upp den senaste kollektionen.

Bästa underlaget för en catwalk

Tänk på att när det hålls en catwalk så är det stor chans att tjejerna använder högklackat eller speciella skor. Då måste underlaget vara platt och behagligt att gå på genom att till exempel göra snygga gångar med marksten som får skapa snygga mönster i marken. Lägg sedan över en röd matta eller liknande så blir texturen snygg och intressant.

Tänk dock på att lägga marksten utan en massa jobbiga skarvar. Lägg inte ut kullerstenar som är ojämna och har fullt med skarvar, då är det lätt hänt att klackarna fastnar eller att modellerna snubblar. Marksten idag kommer i många vackra utföranden och kan skapa de mest fantastiska mönster och gångar. Varför inte bygga upp en mur runt om gången för att rama in den, lägga en blomrabatt utmed gången för att förstärka klädernas färger och former?

Använd inte grus och gräs

Ok, det kan vara fint med gräsgångar eller grusgångar men dels är det oerhört svårt att gå på och dels kan gruset knastra på ett irriterande vis när folk går på det. Allt överröstas inte av musiken så se till att hålla underlaget rakt och platt.

Flytta ut catwalken i olika väderlag

En annan viktig sak att tänka på är att vädrets makter kan få för sig att ändra på sig inom bara någon sekund. Du som anordnar catwalken kanske hade tänkt att det skulle bli en solig dag utan blåst och regn men icke sa Nicke, helt plötsligt slår vädret om och all snygg sminkning är helt förgäves. Ett bra tips är då att göra en lite kortare catwalkbana och sätta upp ett tak. Det finns riktigt stora partytält med bara tak som går att spänna upp. Är gången för lång så använd flera stycken. Det kan också vara bra att hålla en catwalk under träden och göra upp gångar med marksten. Du kan även bygga upp en tillfällig bro som du sedan tar bort. Detta är en bra idé eftersom modellerna kommer upp något och syns bättre.

Inspirera till ny stil

En catwalk ska inspirera och får vara hur kreativ som helst. Dock är väl tanken att du ska kunna sälja dina kläder och inspirera människor att anamma en ny stil till sig själva. Gör din modeshow intressant men ändå kommunikativ och kommersiell till viss mån. Se till att bjuda in rätt målgrupp och även tidningar och stylister som kan visa upp dina plagg i sociala medier och i artiklar. Du vill ju bli uppmärksammad, eller hur?