Att skaffa en stil är inte svårt om man planerar lite. Det du behöver göra är att först välja vad det är för stil du vill ha, eller utveckla. Sedan kan du gradvis köpa saker för att växa in i den stilen och hitta din nya identitet. Ska du bli preppy, hipster eller vill du koka ihop din egen stil? Det man ska veta är att dagens mode inte är så bundet som det kanske var tidigare, utan det går alldeles utmärkt att kombinera ihop många olika stilelement till ett.

Gå all in på stilen

Om du helt vill anamma en stil gäller det att inte tveka. Då måste du vara konsekvent i dina inköp och gradvis expandera din garderob. Glöm inte heller bort ditt hem, utan passa också på att uppdatera med designmöbler som passar ditt nya jag. Om din nya stil till exempel är Art Deco eller New England så bör ditt möblemang också återspegla hur du klär dig. Det är dessutom kul att köpa både ny inredning och nya kläder. Att fräscha upp hela sitt jag.

Lite i taget

Att köpa lite i taget är i många fall det förnuftiga sättet att anamma en ny stil. Du kan fynda på rea, köpa second hand och därigenom spara rätt mycket pengar i det långa loppet. I många fall blir det dessutom trovärdigare att gradvis skifta över till en ny stil. Det gäller särskilt om det du byter till har någon form av subkulturella element. Att bli hiphopare och köpa alla dina baggy kläder helt nya på en och samma dag kan se fånigt ut. Tillåt dig att växa in i det istället för att bara hoppa på.

Mixa och matcha

Varför nöja sig med en stil? Det är helt okej att blanda. Den naturliga inspirationskällan här är sångerskan Billie Eilish som kombinerar high fashion med baggy street clothes och inslag från punk och goth. Att köpa det du gillar och kombinera det fritt är också en typ av stil. Det finns ingen anledning att följa regler och konventioner om du inte hemskt gärna vill det. Andra berömda inspirationskällor är till exempel Johnny Depp som lika gärna kan komma i en laserskuren kostym som i piratuniform.