Känner du också att ditt hem känns lite trist trots att du har snygga designmöbler och fina färger? Då är du inte ensam. Många gör nämligen misstaget att de glömmer bort belysningens betydelse för att lyfta vackra inredningsdetaljer. Bra belysning är viktigt för att skapa ett mysigt och vackert hem. Här hittar du de bästa tipsen för att ge inredningen ett lyft.

Rikta belysningen mot inredningsobjektet

Har du en riktigt vacker soffa, en speciell tavla eller någon annan kär ägodel? Välj ut en eller flera inredningsdetaljer som du vill framhäva lite extra. Därefter väljer du en fin lampa som du riktar mot föremålet. Detta kommer definitivt ge känslan av ett designhem. Hos Lampgallerian hittar du många snygga lampor för alla ändamål och stilar. Välj mellan populära varumärken som Konstsmide, Herstal och By Rydéns till bra priser. Med rätt punktbelysning av föremål kan du skapa spektakulära effekter som får hemmet att se både mer inbjudande och mer exklusivt ut.

Flera olika typer lampor i varje rum

Många tycker att det är svårt att hitta den perfekta lampan i rummet. Antingen blir ljuset för starkt eller för svagt. Lösningen till problemet är att använda flera olika typer av lampor i varje rum. Flera olika ljuskällor gör att rummet är mer praktiskt och känns mysigare. Kombinera taklampan med dekorativa fönsterlampor, ljusslingor och ordentliga vägglampor för en komplett helhetslösning.

Funktionell och mjuk belysning vid speglar

Speglar och belysning är ett annat välbeprövat knep för att skapa en illusion av ett större rum. Dessutom är det roligare att prova kläder och sminka sig vid spegeln om ljuset är bra. Det är en balansgång mellan funktionalitet och trivsel när du väljer belysning framför spegeln. Det är viktigt att tänka på både funktion och stämning så att du får rätt atmosfär i rummet. Det finns många olika lampmodeller att välja bland och vissa gillar infällda spotlights med dimmer medan andra föredrar ljusskenor.