När man hör ordet Design  är det mest vanligt att man associerar ordet med färger eller former på en viss typ av produkt eller möbel. Det är dock en mycket vanlig missuppfattning och design är betydligt mycket mer än så.M-T4

En designer har lagt mycket tid och energi bakom en produkt och designen ska säga mer om föremålets kvalité och egenskaper, än vilken färg föremålet har. Ofta finns det en tanke att uppfylla ett behov hos människor eller för att kunna förbättra vardagen för sig själv, samhället eller andra människor.

Vad som är design och mode för den ena, behöver absolut inte stämma in i den andra personens bild om vad mode är. Majoriteten av människor gillar olika och därför är det ibland svårt att diskutera klädstil, inredningsstil eller dekorationer med en annan människa. Att shoppa tillsammans är nog betydligt svårare, eftersom man då dras till helt olika typer av butiker.

När det kommer till att inreda sitt hem är det många som föredrar att göra det själva. Att inreda är vanligtvis mycket roligt och för den som vill och kan, kan man ändra sitt hem hur ofta man vill. Det är dock minst lika vanligt att inte alls tycka om det och hellre föredra att man anlitar en inredningsarkitekt att göra jobbet. Det är självklart en smaksak och har man inte satt upp tydliga mål om hur man vill att hemmet ska se ut, och vad för Interior, Modern kitchentyp av stil man gillar, är det lätt att man blir missnöjd, trots professionell hjälp.

Trots att det är vanligt att man kopplar ihop ordet design med möbler eller kläder, finns det designers för alla typer av produkter och tjänster. Det kan vara allt från IT-system, fordon, utforma affärsprodukter eller att faktiskt bygga olika hus och städer.

Man kan enkelt säga att det ligger betydligt mycket mer bakom ordet än hur man använder ordet till vardags. Ofta hör man meningar som “Vilken snygg design!”, när någon egentligen kommenterar en färg eller form. Design är alltså till för att ha ett större syfte och för att uppfylla någon typ av behov.