Det finns de som säger att om du spenderar pengar på gåvor till någon annan faktiskt gör dig lyckligare, än att spendera samma pengar på en present till dig själv.

Det är härligt att ge bort presenter till andra, men trots denna lycka skapar detta också en hel del stress. Att hitta den perfekta presenten kan vara tufft och svårt. Särskilt om det är din mamma som vanligtvis inte vill ha någonting vid jul. Det enda hon önskar sig är enbart din närvaro. Därför måste du ha en plan för att hitta den perfekta presenten för alla!

Lista med intressen

Det första du bör göra är att brainstorma och göra en lista på vad personen har för intressen och vad för typ av person han eller hon är. Gör listan så lång du kan, för att få en så klar bild som möjligt. Utifrån listan kan du skriva ner saker som passar ihop med intressen osv. Du kommer snart märka att det finns många saker som faktiskt blir naturligt att köpa som presenter.

Om personen är intresserad av kläder, är det bra att bena ut vilken typ av kläder som går hem. Klär sig personen ofta i jeans, kan det vara ett säkert kort att köpa något i samma stil, klicka här. Det kan vara svårt att veta vilken storlek du ska välja, men det brukar finnas utförliga storleksguider på webbsidorna och returrätt om plagget inte passar.

Står inredning högt i kurs, kan det vara trevligt och uppskattat att köpa en snygg och personlig inredningsdetalj. Varför inte välja en lampa från www.lampemesteren.se? Där kan du hitta designlampor i olika storlekar och för olika rum och ändamål.

 

Personen som ska få gåvan kommer säkerligen uppskatta all möda du har lagt ner för att hitta den perfekta presenten genom att du har varit lyhörd.

 

Ätbara presenter

Är det ändå svårt för dig att hitta den perfekta gåvan, går det alltid hem med ätbara produkter. Kanske har du bakat något själv, som du sedan slår in i en fin burk, eller kanske har du gjort en god hemmalagad sylt? Många uppskattar att det finns lite tanke och kärlek bakom presenterna.

Har du inte tid att baka och fixa själv, går det naturligtvis jättebra att köpa ätbara presenter. Tycker personen om öl, kan du köpa en fin hink eller en rustik korg och köpa olika sorters öl och några fina tillbehör, som till exempel exklusiva snacks eller ölkorvar. Det finns mycket du kan göra själv, så försök att vara kreativ och tänk dig återigen in i vad personen i fråga tycker om och uppskattar.

När du har bestämt dig för vad du vill ge bort, bör du se till att presenten blir snyggt inslagen. Förpackningen och inslagningen är halva grejen, vilket ger både ett gediget och genomtänkt intryck. Få helt enkelt personen att känna sig speciell!