Mellandagsrean är för många shoppingsugna höjdpunkten på året, då det går att göra riktiga modefynd och uppdatera sin garderob lagom till nyårsafton och det nya året. För att rean ska bli en trevlig upplevelse, och för att man verkligen ska fynda och inte floppa, gäller det dock att vara förberedd och tänka på vissa saker ute i butiksyran.

Det går att förbereda sig på flera sätt för mellandagsrean. Om man till exempel har en favoritbutik eller är ute efter ett särskilt plagg kan man gå in i butiken dagarna före rean för att prova plagg man tycker är intressanta. När rean väl kommer behöver man då inte stå i kö till provrummen (en kö som ofta är lång och svettig), utan kan helt sonika plocka sin storlek och gå till kassan.

Ett annat sätt att bespara sig själv stress är att prioritera de saker man verkligen vill ha eller behöver när man är ute på reans första dag. Då är det som mest folk i butikerna, vilket gör att man sannolikt inte vill stanna där längre än nödvändigt. Sedan kan man vänta till reans sista dagar med att leta efter annat smått och gott som man egentligen inte behöver – då har rean dessutom oftast ökat till uppemot 70 procent eller 80 procent.

För att vara säker på att man gör ett fynd är det bra att ha koll på priserna på det man har tänkt köpa innan rean börjar. Vissa butiker försöker nämligen lura sina kunder genom att markera priset som sänkt, trots att det är samma pris som innan, eller genom att långsamt höja priserna innan rean. Något annat man ska komma ihåg när man går på rean, för att inte råka ut för köp man ångrar senare, är att man inte ska köpa något bara för att det är billigt. Man kan fråga sig själv om man skulle ha köpt plagget om det hade haft sitt ursprungliga pris – om svaret är nej, bör man överväga att hänga tillbaka plagget i butiken.

Trots att man tänker på allt detta kan det dock vara lätt att ryckas med när man är ute och shoppar på rean med andra, och gå över sin budget så pass att det tar slut på kontot. Då kan det vara bra att veta att man kan ansöka om sms-lån med direkt utbetalning från Risicum, så att man kan genomföra det där sista köpet på rean och även klara sig månaden ut, tills nästa lön kommer.