Säsongen är här för långa vandrarturer, skidsport eller bara utomhuslek. Men det gäller att klä sig rätt för att aktiviteterna inte ska bli ett kallt och vått nöje.

När vi vistas utomhus, i skogen eller i skidbacken är det A och O att hålla sig torr och varm. Inget kan förstöra en härlig dag i det fria som våta fötter eller stelfrusna fingrar. Idag finns det många moderna klädesplagg som inte bara håller oss varma – de ser bra ut också.

Huvudsaken att man är torr om fötterna

Strumpor, sockor och skor tillverkas idag av moderna material som ger en optimal komfort och värme. Det finns strumpor som både är svettransporterande, snabbtorkande och varma samtidigt. Vandringskängor och vinterstövlar görs av vattenavvisande material som ser till att dina fötter hålls torra och sköna hela dagen.

Slitstarka byxor

følg linket til Peak Performance herTill benen är det viktigt att välja enligt väder. Till regniga dagar bör man välja ett par vind- och vattentäta regnbyxor. De görs ofta i flera lager, men är fortfarande andningsbara. Kalla vinterdagar i skidbacken kräver lite varmare doningar. Här ville det passa fint med ett par smarta skidbyxor med hängslar. Även dessa bör vara både vind- och vattentäta. Ett bra underställ är också ett måste när du är på skidsemester, vandrar eller arbetar utomhus. Om det ska vara tjockt och varmt eller först och främst svettransporterande, beror på aktiviteten.

 

Snygga tröjor från eventyrsport

Även här gäller samma sak som för benklädnaden, en varm undertröja är ett absolut måste. Gärna en som är svettransporterande. När det gäller tröjan, så ska den naturligtvis vara varm, men den får ju också vara snygg. Hos Eventyrsport kan du hitta snygga kläder för utomhusbruk.

Är du praktiskt anlagd, så kan du också välja att sticka en snygg och unik tröja själv. Det kan du få hjälp med från Stoff & Stil. Du hittar stoffochstil.se här.

 

Hitta rätt jacka

Peak Performance har ett stort urval av outdoorjackor. Även här gäller samma kriterier som för byxorna – varma, vattentäta, andningsbara och slitstarka. Välj jacka efter aktivitet samt väder och vind. Det är ju stor skillnad på att vandra i en regnig skog eller åka skidor i många minusgrader. Kom ihåg att det idag finns ett stort urval av snygga jackor, så du kan fortfarande se bra ut i skog och natur.

 

Uppe på toppen

Faktum är att man vid -5°C förlorar hela 50 % av kroppsvärmen via huvudet, och vid -20°C hela 75 %. Därför är det inte svårt att räkna ut att det är viktigt att ha mössa på när man är ute i kallt väder. Titta gärna efter en mössa med två lager och helst med en blandning av temperaturreglerande ull och akryl.

 

Följ dessa små råd, så är du redo att bege dig ut i vår vackra natur – utan att frysa.