De flesta kvinnor älskar att shoppa, men det är inte alltid du kan använda en hel dag till att besöka dina favoritbutiker och få uppdaterat din garderob. Lyckligtvis har de flesta butiker idag också en webbshop, så du kan sätta dig med datorn om kvällen och shoppa loss av allt som frestar.

Problemet med onlineshopping är, att risken för felköp är mycket större – speciellt om det är kläder du är ute efter – när du varken har möjlighet att röra vid tyget, se detaljerna eller prova kläderna. Men det har det danska modemärket Masai löst på ett utmärkt vis på deras webbshop www.masai.se.

Interaktiv storleksguide

Masai har nämligen utvecklat en interaktiv storleksguide, som guidar dig till att hitta rätt storlek. För det är nämligen det svåraste valet, när du shoppar på nätet. De flesta av oss använder olika storlekar, allt efter om det är en kjol, blus eller skjorta – och allt efter klädmärke. På www.masai.se ska du bara skriva in din höjd, vikt, ålder, bh-storlek och kroppstyp, och vips! Så har du en rekommenderad storlek, och får samtidigt en förklaring på, hur kläderna kommer att sitta – och var det kanske kommer att vara lite lösare eller mer tätt sittande än designen.

Få tips till smarta set

En annan sak, som kan bråka lite, när du shoppar på nätet, är att veta, vad den randiga toppen, du har förälskat dig i, passar med. I webbshoppen ger designerna därför sina bud på smarta looks från topp till tå, så du snabbt kan shoppa ett helt nytt set kläder. Dessutom är det fina med Masai, att du kan mixa och matcha de olika stilarna som du vill. Masai designar nämligen sina kollektioner ut från vackra unika tryck och färgteman, som kan kombineras på kors och tvärs, så du lätt kan skapa din egen personliga stil.

Detaljerade bilder

En bild säger mer än tusen ord – och det gäller också när du shoppar på nätet. Därför visar Masai flera bilder av varje stil ur olika vinklar oh helt nära, så du kan se kvaliteten – och till exempel inte blir överraskad över, att den fina kjolen i ren viskos i verkligheten har en lätt skrynklig look, eller att skjortan faktiskt inte är enfärgad, men har ultratunna kritstrecksränder. Slutligen kan du se en bild, där stylisten har skapat ett smart set med utgångspunkt i respektive stil.