Fadi el Khoury är en Svensk-Libanesisk kläddesigner född 1980 som kom till Sverige när han var 10 år gammal. Han utbildade sig på en fashionabel designskola i Paris på 90-talet och har arbetat för både Dior och Lanvin innan han startade sitt eget klädmärke 2011. Fadis kännetecken är de genomtänkta och välarbetade utsmyckningarna, framför allt på klänningarna. Han fick sig snabbt ett namn i Sveriges modekretsar då han fick det ärofyllda uppdraget att designa klänningar till Kungahuset. Men inte bara prinsessorna och drottningen bär hans klänningar, de är populära bland många kändisar som ofta bär hans plagg på olika tillställningar.

Prinsessornas favoritdesigner i Sverige

Att han är prinsessornas favoritdesigner råder det ingen tvekan om. Det visar sig inte minst genom att han fått uppdraget åtskilliga gånger att göra deras klänningar. Han är en av få svenska couture designers och eftersom våra prinsessor gärna väljer inhemsk design vänder de sig ofta till honom. Speciellt Madeleine som har en förkärlek för utsmyckningar på sina klänningar, vi har ju sett henne i klänningar och kjolar fulla med detaljer och blommor på. Fadi jobbar ofta i lager med handfärgade detaljer, silkestrådar, handgjorda broderier och lyxiga material. När prinsessan Sofia och prins Carl-Philip gifte sig var han med på ett stort hörn då han ekiperade hela 15 av gästerna. Man kan anta att han jobbade dygnet runt inför detta.

Många rykten florerar

Det är inte bara guld och gröna skogar med Fadi, det har stormats en hel del kring honom. Det ryktas om att han inte betalar sina anställda, att han lurat investerare på pengar och att han kopierat andra designers. Vad som är sant är det bara han själv och de inblandade som vet och vårt kungahus verkar tro på att han har rent mjöl i påsen då de fortsätter beställa av honom. Är du själv sugen på att sy upp och sälja klänningar kan vi berätta att factoring sparar dig pengar när du ska skicka ut dina fakturor. Du låter helt enkelt någon annan göra jobbet med att se till att folk betalar, istället kan du koncentrera dig på annat.