Hur mycket behöver jag spendera?

Du vill seriöst överväga vad du får för dina pengar. Har du råd att köpa en lamineringsmaskin av högsta kvalitet? Den kommer att hålla länge så klart. Eller är det så att du bara ha råd med en billigare? Du måste ersätta den oftare och kommer inte att leverera så hög kvalitet på laminat. Beroende på dina lamineringsbehov kan du avgöra hur mycket du ska spendera på din egna laminatormaskin.

Vilken typ av laminator ska jag köpa?

Hur mycket ska du laminera? Laminerar du bara några saker, en gång i veckan eller så. Om så är fallet behöver du inte investera i den största och bästa där ute. Det kan då funka lika bra med en mellanklasslaminator. Leta efter de funktioner du behöver i en välbyggd maskin. Se över dina kontorsmaterial och vart behovet ligger för att laminera.

Kan justerbar hastighet bara låt mig få jobbet gjort snabbare?

En maskin med justerbar hastighet kan ge dig möjlighet att påskynda lamineringsprocessen, men viktigare är att det kommer att ge en bättre kvalitet av laminering. Beroende på limet på påsen kan det vara nödvändigt att sakta ner laminatorn eller påskynda laminatorn, helst i konjunktur med inställning av temperaturen. Använd en lamineringsmaskin där du kan justera hastigheten om du har mycket olika lamineringsjobb att sköta.

Är en termometer eller justerbar temperatur viktig?

Du måste kunna ställa in lamineratemperaturen korrekt för den påse du laminerar. För att påsen ska förseglas korrekt måste du justera temperaturen för att försegla olika storlekar på påsar. En 10 mil påse behöver mer värme än en 3 mil påse. Eftersom laminatmaskinen åldras kommer det att producera mindre värme vilket gör att du måste justera värmen och hastigheten enligt detta.

Hur vet jag vilken storlek av laminatmaskin jag behöver?

Titta först ta på vad du laminerar. Laminerar du bara bokmärken? Om så är fallet går det bra med en 4-tums pokalaminator. Eller planerar du att laminera affischer? Då kommer du att vilja ha en större laminator. Hur mycket laminerar du på en gång? De flesta laminatormaskiner har en tidsgräns. Med en större laminatormaskin kan du placera många små föremål i bäraren. Du vill också se framåt och tänka på dig själv … är det det enda jag någonsin kommer att laminera? Kom bara ihåg att en liten påse kan lamineras i en stor laminator. Därför är det viktigt att veta kapacitet och exakt vad du är ute efter.

Förhoppningsvis kan du nu lättare navigera runt bland dina önskemål kring laminat och hur du slutligen går tillväga.