Idag är hemmet och den inredning som vi väljer att införskaffa oftast en förlängning av vår personliga stil i mångt och mycket. Med tanke på sociala mediers framfart under de senaste åren har det blivit lika viktigt, om inte viktigare, att visa upp sitt hem för andra på samma sätt som vi tidigare har delat med oss av vilken dagens outfit är. Därav är ordet “lifestyle” mer och mer vanligt förekommande inom just sociala medier. Vi vill visa upp en härlig och inspirerande livsstil och detta gör vi helst genom vårt hem.

Livsstil

Hur ska vi bära oss åt för att skapa den där härliga livsstilen som är så åtråvärd för många? Svaret på denna fråga är oftast att man vill ge en helhetsbild av sitt liv där hemmet och ens personliga stil är i kombination och harmonierar med varandra. Är du en minimalist som dras ute det strama klassiska skandinaviska inom inredning är du förmodligen likadan i din personliga klädstil. Eller älskar du art deco och murriga färger, ja då dras du förmodligen till den stilen inom kläder också.

Inredning

För att hitta din personliga stil i hemmet är en god idé att börja fundera på vilka typer av hem och inredningsstilar du dras till. Har du varit hemma hos en vän där du verkligen känner dig bekväm och tillfreds så försök identifiera vad i inredningen som ger dig denna känsla. Eller har du tvärtom upplevt obehag och en opersonlig känsla hemma hos någon annan bör du försöka sätta fingret på vilka aspekter det var som gav dig obehag. När du nu ska applicera detta på ditt eget hem kan det vara så att det var kompisens härliga tapeter som gav dig glädje medan ett vitt kök gav dig rysningar. Här har du något att utgå ifrån för att skapa din egen inredningsstil.

Kläder

Kläder kan i vissa fall vara lite extra svåra att förändra eller tänka i nya stilbanor kring, eftersom vi oftast fastnar i samma spår. Har du redan en klar uttänkt stil, grattis, men är det så att du söker efter en nytändning har vi några tips till dig. Att få ny inspiration till en ny stil är alltid bra. Att gå i fysiska butiker eller genom att klicka runt på nätet i olika klädbutiker ger ofta en stor dos inspiration. Ett exempel är johnells.se där det finns mycket fint både till man och kvinna. Efter ett tag brukar man få ett hum om vad det är man vill förändra stilmässigt. Kanske kan det vara att du alltid har velat bära klänningar eller så vill du kanske satsa på en minimalistisk look. Testa att köpa hem de plagg du funderar kring och prova med kläderna som redan hänger i garderoben. På så vis blir det enklare att se hur stilförändringen kan implementeras i ditt vardagliga liv.